back

Реформи в Україні спрямовані на забезпечення європейського рівня життя - Віктор Янукович

13-06-2013 | 14:59

Реформування та модернізація України відбуваються за європейськими стандартами, наголошує Президент України Віктор Янукович.

«Курс реформ власне підпорядкований загальній меті нашої євроінтеграції - забезпечити громадянам України європейські умови і рівень життя», - сказав Глава держави, виступаючи на пленарному засіданні 18-го Саміту глав держав Центральної Європи у Братиславі.

Президент підкреслив, що в Україні реалізуються безпрецедентні за масштабами та глибиною перетворення, які стосуються всіх сфер суспільного життя. «Кардинально змінюється система судочинства, правоохоронна система, йде розбудова інститутів правової держави, покращуються умови роботи для бізнесу, модернізується енергетичний сектор», - зазначив Віктор Янукович.

За його словами, реформування української системи правосуддя та кримінальної юстиції здійснюється відповідно до європейських цінностей і стандартів, у тісному співробітництві з Радою Європи. «Набув чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс, який докорінно змінив модель кримінального процесу: з пострадянської обвинувальної на європейську змагальну», - наголосив Президент.

Він також зазначив, що в комплексі з новим КПК належний рівень захисту прав та інтересів кожного громадянина має забезпечити прийнятий минулого року Закон «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Крім того, за словами Глави держави, вступив у дію новий Закон «Про засади запобігання і протидії корупції», затверджено Національну антикорупційну стратегію на 2011-2015 роки, в рамках Конституційної Асамблеї триває змістовна робота з підготовки конституційної реформи.

«У цій справі ми зацікавлені у всебічній підтримці, а також технічній та експертній допомозі з боку Євросоюзу та його держав-членів. Упевнений, що особливу роль у цьому можуть відігравати і країни Центральної Європи, наші сусіди, давні друзі та надійні партнери», - сказав Президент.


Прес-служба Президента України Віктора Януковича