back

Наталія Білоус відвідала Червоненський психоневрологічний інтернат

29-10-2008 | 17:33

28 жовтня в.о. голови облдержадміністрації Наталія Василівна Білоус відвідала в Коропському районі Червоненський психоневрологічний інтернат, де ознайомилася з роботою закладу, поспілкувалася з працівниками.

Як розповів директор інтернату Петро Андрійович Тягнирядно, його підопічні забезпечені чотириразовим харчуванням, на що витрачається по 14,50 грн. на одного мешканця в день. У них достатньо одягу, меблів. При потребі медична допомога надається цілодобово.

В.о. голови обласної державної адміністрації Наталія Білоус оглянула житлові корпуси, медичний кабінет, котельню, їдальню, майстерню, клуб, підсобне господарство.

Петро Андрійович поділився планами на найближчу перспективу. А їх у нього чимало. Першочергове завдання – завершення капітального ремонту житлового корпусу, заміна тепломережі та системи водопостачання. На це виділено 541,0 тис. грн. Далі на черзі - закупка нових котлів та перехід на газове опалення. Готується проект для перебудови бані та пральні. „Легко тільки тим, хто нічого не робить, у мене ж турбот вистачає. Але поступово все вирішимо”, - переконаний директор.

Наталія Василівна, в свою чергу, від імені облдержадміністрації обіцяла сприяти у всіх добрих починаннях. „Керівнику, який прагне змін на краще, не стоїть на місці, рухається вперед і допомагати хочеться”, - підкреслила вона.

Петро Андрійович також продемонстрував гостям багаті запаси овочів, котрі вирощені на полі підсобного господарства: картопля, морква, столовий буряк, капуста. Зроблено необхідний запас цукру, борошна, круп.

Довідково:

Червоненський психоневрологічний інтернат на Коропщині створений у 1946 році розрахований на 250 підопічних з психічними розладами. Штатна чисельність працівників установи – 131людина, з них медичний персонал – 80 одиниць.

При інтернатній установі функціонує підсобне господарство, виробництво якого спрямоване на максимальне забезпечення підопічних молоком, м’ясом, овочами та картоплею власного виробництва. Під урожай 2008 року посіяно 49 га зернових культур, 15 силосних, 2,5 га овочів, 5 га картоплі, 5 га кормових коренеплодів. Наразі в господарстві утримується 112 голів свиней, у тому числі на відгодівлі – 31; 77 голів великої рогатої худоби, з них – 20 корів, 4 коня.