back

Урочисте зібрання з нагоди Дня працівника соціальної сфери

29-10-2008 | 17:39

Особливою, сповненою гуманізму, тепла і милосердя назвала професію працівника соціальної сфери в.о. голови облдержадміністрації Наталія Білоус під час виступу на урочистому зібранні з нагоди їх професійного свята - Дня працівника соціальної сфери.

Вітаючи присутніх, Наталія Білоус зазначила: попри те, що ця професія увійшла в життя українського суспільства нещодавно, за своїм гуманістичним наповненням і високою місією вона стала в один ряд з такими поважними професіями як лікар, педагог, митець. Вона не обмежується якимось одним видом діяльності, а включає в себе широкий і багатогранний фаховий діапазон, працю тисяч людей – від соціального робітника до державного службовця. І в чому б не полягала їх робота, основна меті їх діяльності – допомога людям, головна риса їх характеру – людяність, норма і потреба їхнього життя – милосердя.

Наталія Білоус підкреслила – саме такі: добрі, порядні, компетентні, віддані своїй справі фахівці працюють на соціальній ниві Чернігівщини, а питання соціального захисту населення завжди були і залишаються пріоритетними.

Майже третина населення області – інваліди, ветерани війни та праці, чорнобильці, малозабезпечені сім’ї, одинокі та знедолені громадяни потребують підтримки з боку держави у вигляді допомог, субсидій, компенсацій, пільг та соціальних послуг.

Тому, зауважила Наталія Білоус, підвищення добробуту населення, боротьба з бідністю гарантованими заходами гідної оплати праці та ефективними адресними діями соціального захисту – є першочерговими завданнями фахівців, які сумлінно працюють у головному, районних, міських управліннях праці та соціального захисту населення, обласному центрі по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, реабілітаційних закладах, інтернат них установах та територіальних центрах соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.

В.о. голови облдержадміністрації також високо оцінила роботу спеціалістів установ Пенсійного фонду, державної служби зайнятості, центрів соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді, закладів соціального обслуговування та багатьох інших.

Вона висловила присутнім глибоку подяку за відданість роботі і душевне тепло, які вони дарують людям.

«Переконана, що завдяки вашому високому професіоналізму, діловим якостям ви не зупинитеся на досягнутому, а ваша праця і надалі буде гідним внеском у розбудову нашої незалежної держави, і ніякі тимчасові труднощі не зупинять нас на шляху до подальшого соціально-економічного процвітання України», - сказала Наталія Білоус.