back

Прес-тур завершився

27-10-2008 | 15:48

25 жовтня завершився п’ятиденний прес-тур журналістів десяти центральних засобів масової інформації Республіки Білорусь у Чернігівській області.

Захід відбувався на виконання Програми створення позитивного міжнародного іміджу України та фінансувався Посольством України в Білорусі за відповідною бюджетною програмою.

Кореспонденти агентства «БелТА», газети «Советская Белоруссия» та інформаційного агентства «Мінськ-Новини» зустрілися з головою облдержадміністрації Володимиром Хоменком, відвідали підприємства: «Автодеталь», «Хімволокно», «Чернігівська горілка», спробували продукцію «Ясена». Вони поспілкувалися з викладачами та студентами Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, Борзнянської районної гімназії ім. Пантелеймона Куліша, Вищого професійного училища побутового обслуговування та учнями загальноосвітньої середньої школи № 12 з фізико-математичним нахилом.

Білоруські журналісти оглянули історичні пам’ятки Чернігова та Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» у Батурині.

Під час перебування у Бахмацькому районі представники засобів масової інформації ознайомилися з роботою Пісківського сільгосппідприємства.

На завершення перебування в Україні журналісти мали прийом у МЗС України, здійснили екскурсію центральною частиною Києва.