back

Делегація Чернігівщини взяла участь у Всеукраїнському дні поля

10-06-2013 | 15:28

7 червня в Українському науково-дослідному інституті прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Леоніда Погорілого відбувся Всеукраїнський день поля та засідання штабу з питань координації проведення комплексу збиральних робіт у 2013 році.

У заході від Чернігівської області взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолій Максак, керівники обласних служб агропромислового розвитку та окремих сільськогосподарських підприємств Чернігівщини.

Учасники заходу ознайомилися з науковими розробками та технічними новинками Українського науково-дослідного інституту УкрНДІПВТ ім. Леоніда Погорілого, оглянули сільськогосподарську техніку для збирання та післязбиральної обробки і зберігання зернових.

У рамках Всеукраїнського дня поля відбулася нарада за участю спеціалістів Департаменту агропромислового розвитку та головного управлінням МНС в Чернігівській області з питань здійснення профілактичних заходів з попередження пожежної та техногенної безпеки, виробничого травматизму на сільськогосподарських об'єктах під час підготовки і проведення збиральної кампанії 2013 року.

Як зазначив Олександр Шанойло, господарствами всіх форм власності області вже завершено основний посів ярих сільськогосподарських культур під урожай поточного року в обсягах 815,1 тис. га або 100,3% до прогнозу. Наразі на Чернігівщині активно ведеться підготовка до збирання врожаю.

Так, планується, що на збір ранніх зернових буде задіяно 2425 зернозбиральних комбайнів, які дозволять провести комплекс робіт протягом 10-и робочих днів.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації