back

На нараді розглянули широке коло актуальних питань роботи житлово-комунального господарства області

06-06-2013 | 16:26

Широке коло актуальних питань роботи житлово-комунального господарства області розглянули учасники наради, яку 6 червня провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко. У нараді взяли участь заступники голів райдержадміністрацій, начальники обласних управлінь та служб.

Одним з головних питань порядку денного була організація пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі районів.

Віктор Геращенко нагадав присутнім, що з нового року у зв’язку із змінами у Законі України ”Про автомобільний транспорт” повноваження з організації перевезень на даних маршрутах надані районним державним адміністраціям. В той же час, через невідповідність вимог даного Закону України та Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 208 року № 1081, відбулась затримка з проведенням райдержадміністраціями конкурсів на внутрішньорайонних автобусних маршрутах.

Тому на нараду були запрошені всі зацікавлені сторони, які причетні до пасажирських автоперевезень, щоб разом відпрацювати шляхи вирішення цієї проблеми, дати відповідні роз’яснення та рекомендації районним державним адміністраціям щодо організації проведення конкурсів з визначення перевізників на маршрутах.

Також було обговорено актуальне для Чернігівщини питання стану доріг. Законом України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» області передбачається субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності в обсязі 43,6 млн гривень. Крім того, залишилось невикористаними за минулий рік таких коштів в сумі понад 17 млн гривень. Розподіл вказаних коштів проведено за пропозиціями місцевих адміністрацій та органів самоврядування. На підставі цих пропозицій прийняті відповідні розпорядження. Найближчим часом до них будуть внесені зміни.

У рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України урядом країни прийнято рішення про необхідність створення Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Адміністратором реєстру визначено Державну спеціалізовану фінансову установу ”Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву”. Реєстратор працює в приміщенні облдержадміністрації, він забезпечений комп’ютерною, офісною технікою та спецзв’язком. Він здійснює прийом інформації та безпосередньо формує Єдиний державний реєстр.

Облік громадян, котрі потребують поліпшення житлових умов, в Чернігівській області здійснюють 130 відповідних органів місцевого самоврядування. Цими органами реєстратору надано лише 3529 відповідних форм. При цьому за статистичними даними станом на 01.01.2013 р. в регіоні на обліку знаходяться 18778 громадян.

Заступник голови облдержадміністрації наголосив, що Урядом передбачається завершити формування Єдиного державного реєстру до жовтня поточного року.

Для цього необхідно вжити заходів для прискорення формування Єдиного державного реєстру в Чернігівській області. З цією метою потрібно налагодити постійне та в повному обсязі подання інформації реєстратору.

Крім того, голова правління ПАТ ”Чернігівгаз” Алла Ярова ознайомила учасників наради з нормативно-правовим забезпеченням врегулювання послуг з приєднання до газових мереж. Присутні отримали детальну інформацію про критерії надання послуги з приєднання, її вартості, строків виконання, кроків замовника тощо.

Представник ПАТ „Чернігівобленерго” розповів про нововведення нормативно-правового забезпечення врегулювання послуг з приєднання енергоустановок споживачів до електричних мереж.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації