back

Керівництво області зустрілося з журналістами з нагоди професійного свята

06-06-2013 | 15:30

6 червня в Україні відзначають своє професійне свято журналісти. З цієї нагоди в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика і заступник голови обласної ради Валентин Мельничук зустрілися з редакторами друкованих засобів масової інформації області, щоб обговорити питання співпраці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з комунальними друкованими ЗМІ.

Розпочинаючи зустріч, Юрій Музика, насамперед, привітав присутніх журналістів з професійним святом, побажав творчої наснаги, подальших успіхів на шляху професійної кар’єри, цікавих та суспільно корисних тем для сюжетів і новин.

За дорученням голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та з нагоди Дня журналіста він вручив відзнаки Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення України і облдержадміністрації кращим представникам засобів масової інформації області.

Говорячи про важливість професії журналіста у суспільному житті, Юрій Музика підкреслив, що важко переоцінити ту колосальну роль і той величезний вплив, який вони здійснюють на суспільство.

«Президент України Віктор Янукович вважає, що у наш час неможливо дати гідну відповідь на виклики сьогодення без активної і відповідальної участі журналістів у формуванні громадської думки, їх принципової громадянської позиції, без постійної розбудови відносин преси і влади», - додав він.

За словами Юрія Музики, реформування державних і комунальних засобів масової інформації є одним із найбільш складних питань демократичного розвитку України з часів отримання незалежності. Україна бере на себе низку зобов’язань перед Європейським Союзом та Радою Європи, в тому числі щодо встановлення європейських стандартів у медійному середовищі, якими не передбачається існування державних або комунальних ЗМІ. Процес реформування ЗМІ складний та неоднозначний, однак він має бути обов’язково завершений.

«На переконання Глави держави, процес роздержавлення ЗМІ має проходити за участю Національної спілки журналістів України, фахових об’єднань та трудових колективів редакцій», - наголосив Юрій Музика.

Заступник голови Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України Ірина Мельник, звертаючись до присутніх, повідомила, що саме за ініціативою обласної організації найближчим часом буде підписано Меморандум про спільні дії Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівської обласної ради, Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України та Асоціації регіональних ЗМІ.

Цей документ, за її словами, дозволить зафіксувати основні позиції сторін, які виступатимуть суб’єктами реформування комунальних друкованих ЗМІ.

Під час діалогу редактори районних та міських комунальних газет досить жваво висловлювали свої думки про підтримку газет під час реформування та співпрацю з владою.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації