back

На виконання Указів Президента України «Про заходи у зв’язку з 70-ми роковинами Корюківської трагедії» та «Про відзначення 120-річчя від дня народження Олександра Довженка»

05-06-2013 | 16:07

5 червня під головуванням Володимира Хоменка відбулася робоча нарада щодо виконання Указів Президента України від 22.09.2011 р. № 925 «Про заходи у зв'язку з 70-ми роковинами Корюківської трагедії» та 3.07.2012 р. № 430 «Про відзначення 120-річчя від дня народження Олександра Довженка».

Учасники наради проаналізували стан виконання завдань, визначених Указами Президента України та окреслили першочергові напрямки подальшої роботи.

Як зазначалося, перші кроки у реалізації визначених завдань в області вже зроблено. Зокрема, проведено низку заходів до 70-х роковин Корюківської трагедії.

Рішенням сесії обласної ради від 29.03.2012 року створено Музейно-меморіальний комплекс пам'яті жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами у м. Корюківка.

Розроблено ескізний проект меморіального комплексу та виготовлено робочий проект І черги його будівництва, проведені пошукові роботи на території комплексу, у ході яких знайдено 231 останок мирного населення.

1 березня 2013 року проведені жалобні заходи, присвячені 70-им роковинам Корюківської трагедії, під час яких відбулося закладення капсули у фундамент Меморіального Хреста І-ої черги будівництва Меморіального комплексу, відправлено поминальну літію та проведено перепоховання останків жертв Корюківської трагедії 1943 року.

Тривають інші підготовчі роботи.

У 2014 році виповнюється 120 років з дня народження великого українського письменника і кінорежисера Олександра Довженка.

На виконання Указу Глави держави про відзначення цієї дати згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації затверджений перелік об’єктів і заходів з відзначення 120-річчя від дня народження Олександра Довженка.

Враховуючи важливість поставлених завдань, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко акцентував увагу присутніх на необхідності спрямування всіх зусиль на виконання заходів, визначених Указами Президента України.

Прес-служба облдержадміністрації