back

Раїса Богатирьова відвідала медичні заклади Чернігова

04-06-2013 | 08:30

Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова відвідала учора Чернігівську область. Глава українського медичного відомства ознайомилася з роботою кількох медичних закладів та поспілкувалася з лікарями та пацієнтами медичних установ.

Міністр проінспектувала Перший міський пологовий будинок, Госпіталь для інвалідів Чернігівської обласної лікарні, Чернігівську обласну дитячу лікарню та Чернігівський обласний військовий госпіталь.


Довідка

Чисельність населення Чернігівської області станом на 1 січня 2013 року становить 107,99 мільйона осіб.

Станом на 1 квітня .2013 року у системі медичної допомоги області функціонує 897 медичних закладів різного типу, у т.ч. 31 обласний, 16 міських медичних закладів, 22 центральні районні лікарні, 14 районних лікарень, 19 сільських дільничних лікарень, 98 лікарських амбулаторій (з них 94 сільські лікарські амбулаторії), 697 фельдшерсько-акушерських пунктів.

Мережа закладів охорони здоров’я області за І квартал 2013 року зазнала значної реорганізації. Створено і успішно функціонує обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. У місті Прилуки створений міський центр первинної медико-санітарної допомоги – перший в області. В Бобровицькому районі сільську дільничну лікарню села Нова Басань реорганізовано в сільську лікарську амбулаторію, а Держанівську сільську амбулаторію (Носівський район) реорганізовано у фельдшерський пункт села Держанівка.

Станом на 1 квітня 2013 року ліжковий фонд області становить 11 676 ліжок. У медичних закладах та установах системи охорони здоров’я області зареєстровано 5022,5 штатних лікарських посад.

Реформування системи охорони здоров’я області здійснюється в напрямку оптимізації мережі закладів первинної ланки медико-санітарної допомоги, приведення наявного ліжкового фонду до обґрунтованих потреб територіальних громад з розширенням мережі закладів первинної медико-санітарної допомоги на засадах загальної практики-сімейної медицини та мережі відділень та пунктів швидкої (невідкладної ) допомоги.


Прес-служба МОЗ України