back

Запобігання надзвичайним ситуаціям є принциповим напрямом державної політики у сфері цивільного захисту - Віктор Янукович

04-06-2013 | 16:25

Запобігання надзвичайним ситуаціям, техногенним аваріям і надалі залишатиметься принциповим напрямом державної політики у сфері цивільного захисту, наголошує Президент України Віктор Янукович.

«Ми маємо пам’ятати, що найголовніше для держави - це безпека її громадян, а найцінніше - життя і здоров’я людини», - сказав Глава держави, виступаючи перед учасниками тактико-спеціальних навчань із застосування сил і засобів Державної служби з надзвичайних ситуацій та Збройних Сил при проведенні пошуково-рятувальної операції, що відбулися в Сумській області.

Президент зазначив, що надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру становлять значну загрозу національній безпеці. У зв’язку з цим Віктор Янукович закликав відповідні служби бути готовими оперативно й ефективно реагувати на виклики природи і техногенного середовища.

На переконання Глави держави, державні служби мають робити все для гарантування захисту громадян.

Окрему увагу Президент звернув на матеріально-технічне оснащення органів управління та сил цивільного захисту. «Маємо зробити все можливе, щоб професія рятівників була в суспільстві престижною та шанованою, а самі ризики для життя рятувальників мають бути мінімізовані належною підготовкою та технічним оснащенням», - наголосив Віктор Янукович.


Прес-служба Президента України Віктора Януковича