back

Костянтин Грищенко: Чернігівський центр серцево-судинної хірургії – це порятунок тим, хто через хвороби серця потребує термінової допомоги та хірургічного втручання

04-06-2013 | 16:07

Про це зазначив Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко 4 червня під час відвідування обласного Центру серцево-судинної хірургії Чернігівської міської лікарні № 2.

Костянтин Грищенко оглянув приміщення, де проводяться операції зі стентування коронарних судин, артерій, вен нижніх, верхніх кінцівок та ознайомився з унікальним обладнанням - рентгено-васкулярним ангіографом, яке дозволяє проводити оперативні втручання з майже стовідсотковим прогнозом на одужання при гострому інфаркті міокарда.

Віце-прем’єр-міністр України відмітив, що даний медичний заклад має все, для того, щоб надавати ефективну медичну допомогу із застосуванням сучасних методів та техніки.


Довідково: Чернігівська міська лікарня № 2 - це сучасний спеціалізований медичний заклад вторинного рівня надання медичної допомоги. Лікарня оснащена сучасною лікувально-діагностичною апаратурою, обладнанням. Активно впроваджуються нові методи лікування та реабілітації хворих. Щороку в закладі отримують кваліфіковане стаціонарне лікування 16–17 тис. хворих, виконується більше 6 тис. оперативних втручань, в т.ч. операції на серці та магістральних судинах, органах черевної порожнини, сечостатевих та жіночих статевих органах. Проводяться лапароскопічні операції на органах черевної порожнини, ендопротезування кульшових та колінних суглобів.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації