back

Костянтин Грищенко ознайомився з роботою закладів охорони здоров’я області, які надають послуги з гемодіалізу

04-06-2013 | 15:59

Перебуваючи з робочою поїздкою в Чернігові, Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко відвідав ряд закладів охорони здоров’я. Зокрема, Віце-прем’єр-міністр ознайомився з роботою відділення нефрології та гемодіалізу обласної лікарні, яке надає спеціалізовану медичну допомогу хворим із хронічною хворобою нирок V стадії методом гемодіалізу.

У профільних відділеннях Чернігівської обласної лікарні отримують лікування методом гемодіалізу 77 хворих, методом перитонеального діалізу – 22. Для лікування хворих методом гемодіалізу використовується 3 системи водопідготовки на 12 діалізних місць кожна та 26 систем для гемодіалізу.

Також Костянтин Грищенко оглянув приміщення Діалізного медичного центру «Фрезеніус» ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна», яке є провідною компанією на вітчизняному медичному ринку, що надає комплексні послуги для лікування хронічної хвороби нирок V стадії методом гемодіалізу по світових стандартах якості.

Ознайомившись з його роботою, Віце-прем’єр-міністр зазначив, що заклад гарний і медичні послуги, які надаються тут, відповідають найвищому світовому рівню. Він зауважив, оскільки у місті є два медичні заклади, які надають однакові послуги, потрібно розібратися наскільки один доповнює інший, як надалі розбудовувати таку інфраструктуру і в якій формі.

«Допомагати людям, які потребують гемодіалізу, держава просто зобов’язана. І ми будемо це обов’язково робити у співпраці з місцевою владою», - резюмував Костянтин Грищенко.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації