back

Засідання комісії з питань гуманітарної допомоги

22-10-2008 | 10:41

21 жовтня в облдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань гуманітарної допомоги під головуванням заступника голови, керівника апарату облдержадміністрації Володимира Приходька.

У ході засідання було акцентовано увагу на питаннях, що стосуються результатів перевірок організацій щодо використання вантажу, який визнаний гуманітарною допомогою комісією з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України і позначений літерою «К», змін в законодавстві з питань оформлення гуманітарної допомоги та забезпечення інвалідів автотранспортом згідно Закону України «Про гуманітарну допомогу».

Також зазначалося, що станом на 09.10.2008р. кількість набувачів, яким розподілено автомобілі в якості гуманітарної допомоги становила 52, в тому числі юридичних осіб 1 (2 автомашини швидкої допомоги), фізичним 50. Дві автомашини швидкої допомоги отримала Чернігівська міська лікарня № 2.

Відповідно до переліку вантажів та коштів, визнаних гуманітарною допомогою, отримувачами вантажу, який визнаний гуманітарною допомогою в 2008 році в Чернігівській області були: громадська організація Центр медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження», Товариство Червоного Хреста України Чернігівський обласний комітет, Римо-католицька парафія Святого Духа у Чернігові, Римо-католицька релігійна громада м.Чернігова, Чернігівська обласна благодійна організація «Аратта», головне управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

Сьогодні на обліку для забезпечення автомобілями перебуває більше 3 тисяч інвалідів. Упродовж минулого року 210 інвалідів області отримали автомобілі. У цьому році ключі від автомобілів вже отримали 93 особи з обмеженими фізичними можливостями. Протягом 2007 року в якості гуманітарної допомоги отримали автомобілі 81 інвалід, у цьому році - 8.