back

Володимир Хоменко відкрив семінар для керівників районів

20-10-2008 | 16:50

20 жовтня розпочався тижневий семінар для голів та виконуючих обов'язки голів районних державних адміністрацій з питань діяльності місцевих державних адміністрацій.

Відкрили семінар голова облдержадміністрації Володимир Хоменко та його заступники.

Виступаючи перед керівниками районів, Володимир Хоменко підкреслив, що найголовніше в їх роботі – системний підхід з визначенням чітких пріоритетів і потреб району плюс володіння всім спектром проблемних питань підвідомчої території.

«Разовими заходами ніколи не можна виправити існуючу ситуацію, в діях повинна бути система і бачення конкретного кінцевого результату за кожною справою», - наголосив керівник області.

Пріоритетними ж питаннями на місцях визначено розв’язання проблем соціальної сфери: оптимізація шкільної та медичної мережі, модернізація системи професійно-технічних закладів, надання допомоги інтернатним закладам, багатодітним сім’ям тощо.

Голова облдержадміністрації приділив особливу увагу дошкільному вихованню і наголосив, що кожного року в районі повинен відкриватися один дитячий садок, оскільки кожна дитина має йти до школи вже з певним багажем знань.

Що стосується шкіл, то в них повинна бути чітко організована робота підвозу дітей та забезпечення учнів начальних класів гарячим харчуванням.

Також у полі зору голів РДА повинні постійно бути питання формування нового бюджету, інвестиційної діяльності, розвитку туристичної галузі, екології та багато інших.

Володимир Хоменко зазначив, що усі пропозиції щодо інвестиційних проектів повинні бути повністю відпрацьовані по всіх напрямках ще до зустрічі з потенційними інвесторами, лише тоді вони матимуть можливість втілитися у життя. А це, перш за все, робочі місця, яких так не вистачає районам.

Теж саме стосується і туристичної галузі. Володимир Хоменко наголосив, що кожен район має свою особливість, свою родзинку, якою можна привабити туристів, а отже основне завдання районного керівництва – належним чином представити її. А це, перш за все, розвиток інфраструктури.

У сільському господарстві одна з головних проблем – понад 200 тисяч гектарів землі, яка не обробляється. У цьому питанні позиція керівника області наступна: віддавати в оренду цю землю треба (бо це додаткові кошти для населення), але тільки тим, хто вчасно розраховуватиметься за оренду земельних та майнових паїв і братиме участь у житті громади, допомагати у вирішенні нагальних питань.

«Найголовніше – це почуття вашої особистої відповідальності за район та людей, які у ньому живуть. Про це ви повинні пам’ятати завжди», - сказав Володимир Хоменко.