back

Брифінг заступника голови, керівника апарату облдержадміністрації Володимира Приходька

17-10-2008 | 16:56

«Ситуація в області щодо подорожчання ліків», такою була тема брифінгу, який провів заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько 17 жовтня.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації, за останній тиждень в Україні стрімко подорожчали ліки від 12% до 80% по різних показниках, особливо імпортні. Ця ситуація впала на плечі місцевих органів влади, оскільки загрожує зростанням суспільної соціальної напруги і погіршенням рівня здоров’я населення області. Подорожчання ліків пов’язують з підвищенням курса долара, проте, цей аргумент не витримує ніякої критики, оскільки долар фактично повернувся в межі коридору, встановленого НБУ - 4,96 грн., тобто такого, який був до підвищення.

За словами Володимира Приходька, викликає занепокоєння бездіяльність Кабінету Міністрів України в цьому питанні. Жодних дієвих рішень спрямованих на нормалізацію ситуації з цінами на ліки досі немає.

Місяць тому Прем’єр-міністр проводила зустріч з Асоціацією фармацевтичних виробників України, де було начебто домовлено і публічно оголошено про зниження або замороження цін на ліки. Натомість нині отримано протилежний результат.

Проблему треба вирішувати негайно, адже це удар по найвразливіших верствах населення – пенсіонерах, малозабезпечених та інших.