back

Тісна взаємодія та співпраця органів виконавчої влади та місцевого самоврядування - запорука позитивних тенденцій у господарському секторі Чернігівщини

31-05-2013 | 15:50

31 травня Голова Верховної Ради України Володимир Рибак зустрівся з представниками органів місцевого самоврядування та керівництвом місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій Чернігівщини. У зустрічі також взяли участь голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник.

На початку зустрічі Володимир Рибак виконав приємну місію – вручив державні нагороди та відзнаки Верховної Ради України кращим представникам Чернігівщини за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурно-освітній розвиток області.

«Завдання, які ставить Президент України Віктор Янукович по вирішенню питань соціально-економічного розвитку, неможливо розв’язати без постійного діалогу та тісної взаємодії між представницькою та виконавчою владою», - зазначив Голова Верховної Ради Володимир Рибак, звертаючись до присутніх. Саме ця взаємодія та співпраця, за його словами, забезпечує динаміку економічних зрушень і позитивних тенденцій у господарському секторі Чернігівщини.

Володимир Рибак дав схвальну оцінку тісної взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування області. Зокрема, він відзначив позитивні зміни, які відбулися в соціально-економічному житті регіону: зростання валового регіонального продукту та сільськогосподарського виробництва, збільшення реалізації промислової продукції майже у півтора рази, нарощування обсягів зовнішньоторговельного товарообороту тощо.

У той же час Голова Верховної Ради України зауважив, що в області ще є питання, які потребують негайного вирішення і вони мають бути постійно у полі зору влади.

Він закликав усіх присутніх зосередитися на реалізації реформ, що відбуваються у різних галузях країни, підкресливши: «З нас починається стабільність та єдність держави».

У свою чергу голова облдержадміністрації Володимир Хоменко поінформував Голову Верховної Ради України про стан соціально-економічного розвитку Чернігівської області. Зокрема, він зосередив увагу на основних пріоритетах розвитку області, визначених стратегічною програмою «Чернігівщина–2015. Спільний шлях до добробуту». Серед яких, зокрема, відновлення потенціалу та модернізація базових секторів економіки, розбудова та модернізація інфраструктури, поліпшення бізнес-клімату й залучення інвестицій та підвищення стандартів життя населення.

Очільник області підкреслив: все позитивне, що вдалося зробити в області задля її розвитку – це результат консолідації зусиль держави, регіональної влади, бізнесу, місцевих громад та усіх жителів Чернігівщини.

Володимир Хоменко запевнив Голову Верховної Ради України Володимира Рибака, що влада Чернігівщини, поєднуючи спільні зусилля, і надалі робитиме все необхідне для досягнення визначених стратегічних цілей розвитку області, впровадження реформ, ініційованих Президентом України, поліпшення стану справ в економіці та підвищення рівня життя людей.

На завершення зустрічі Володимир Рибак пообіцяв сприяння у вирішенні проблемних питань, порушених під час діалогу та наголосив: «У нас є всі можливості щоб зробити життя людей кращим».



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації