back

Україна спрямовує зусилля на виконання критеріїв підписання Угоди про асоціацію з ЄС - Віктор Янукович

30-05-2013 | 16:15

Україна докладає максимум зусиль для виконання критеріїв, пов’язаних із підписанням Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, наголошує Президент України Віктор Янукович.

«Зусилля української влади сьогодні спрямовані на виконання тих критеріїв, які нам вкрай необхідні для підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з Європейським Союзом», - підкреслив Глава держави під час зустрічі з віце-президентом Європейського Парламенту Яцеком Протасєвічем. Віктор Янукович наголосив, що Україна надає особливого значення діалогу з Європейським Союзом та Європарламентом і виступає за активізацію цих стосунків. Глава держави висловив переконання, що політичні сили і громадянське суспільство мають об’єднати свої зусилля задля досягнення успіху в питанні євроінтеграції. «Для кінцевого успіху вкрай необхідні зараз активні, злагоджені дії не тільки всіх гілок влади, а й опозиції і, безумовно, громадянського суспільства. Дуже важливе відчуття спільної платформи європейського вибору України», - підкреслив Віктор Янукович.

Президент підкреслив, що Україна очікує ухвалення позитивного рішення на саміті «Східного партнерства», який відбудеться у Вільнюсі в листопаді поточного року.

«Подальший розвиток країни - економічний, розвиток міжлюдських стосунків між Україною та Європейським Союзом цілком пов’язаний з питаннями європейської інтеграції. Тому ми готові і далі підтримувати ініціативи «Східного партнерства» і докладати зусиль щодо ефективного механізму поглиблення співпраці членів-партнерів», - наголосив Віктор Янукович.

У свою чергу, віце-президент Європейського Парламенту Яцек Протасєвіч передав Главі держави вітання Президента Європарламенту Мартіна Шульца і подякував Віктору Януковичу за його особистий внесок у підготовку до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

«Від свого імені, від імені інших членів Європейського Парламенту хотів би подякувати Вам за Ваш особистий внесок відносно того, що триває процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію», - наголосив віце-президент Європарламенту. Він також зазначив: «Це сонце, яке сьогодні є в Києві для Європейського Союзу, а саме - оптимізм і та потужність, та сила, яка належить Україні, яка може бути принесена в Україну».


Прес-служба Президента України Віктора Януковича