back

Координаційна рада щодо реформування сфери соціальних послуг

16-10-2008 | 10:13

Про використання інноваційних підходів у наданні соціальних послуг йшлося 15 жовтня на засіданні координаційної ради щодо реформування сфери соціальних послуг, яке проходило в обласній державній адміністрації під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус.

Починаючи роботу ради, Наталія Білоус нагадала, що на останньому її засіданні розглядалися питання щодо концептуальних засад реформування системи соціальних послуг та ліцензування суб’єктів, які їх надають. Наразі ж продовжується робота щодо реформування зазначеної системи, основним завданням якої є підвищення якості життя осіб, що перебувають у складних життєвих обставинах. Мова йдеться, насамперед, про інвалідів, ветеранів та людей похилого віку. Соціальні послуги вони отримують через досить розвинену мережу стаціонарних установ Чернігівщини: 2 геріатричних пансіонати, 5 психоневрологічних інтернатів, 2 дитячих будинки-інтернати, 28 стаціонарних відділень для постійного та тимчасового проживання.

За словами заступника начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Інни Снегерьової, акцентом дня є запровадження сучасних форм і методів соціальної роботи у діяльність закладів соціального захисту населення, застосування інноваційних моделей надання соціальних послуг, поліпшення інформаційного забезпечення сфери надання соціальних послуг через створення мережі інформаційних та інформаційно-консультативних центрів із соціальних питань, впровадження соціальної реклами.

Як здійснюється реформування системи соціальних послуг у закладах соціального захисту населення міста Чернігова учасникам засідання розповіли начальник управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у м. Чернігові ради І.Марчук та начальник управління праці та соціального захисту населення Деснянської районної у м. Чернігові ради В.Максименко. Беручи за основу План дій з реалізації Концепції реформування системи соціальних послуг на період до 2012 року, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 липня 2008 року № 1052-р, вони поділилися досягненнями і напрацюваннями у цьому напрямку роботи, а також зупинилися на проблемах та можливих шляхах їх вирішення.