back

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування стовідсотково будуть забезпечені оздоровленням та відпочинком

28-05-2013 | 17:17

Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку Чернігівської області готові до прийому дітей. Завершуються їх перевірки робочими групами, до складу яких входили представники Держсанепідслужби області, органів охорони праці, охорони здоров’я, освіти, служб з питань надзвичайних ситуацій, відділів у справах сім’ї, молоді та спорту. Про це доповів в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика Міністрові соціальної політики України Наталії Королевській під час Всеукраїнської селекторної наради 28 травня, на якій розглянули стан підготовки та проведення оздоровлення дітей улітку поточного року.

За словами Юрія Музики, цього року на оздоровлення та відпочинок дітей області буде використано 50 млн грн., що на 2 млн грн. більше ніж у минулому році. Це дасть можливість надати якісні оздоровчі послуги майже 61 тисячі дітей Чернігівщини.

В.о. заступника голови облдержадміністрації також підкреслив, що стовідсотково будуть забезпечені оздоровленням та відпочинком цього літа діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

За інформацією Міністра соціальної політики Наталії Королевської, загалом по Україні планується охопити оздоровленням та відпочинком 3 млн дітей шкільного віку. Причому пріоритет надаватиметься оздоровчим послугам, які мають становити у кожній області не менше 40%.

Міністр соціальної політики відмітила, що питання проведення оздоровчої кампанії перебуває на особистому контролі Президента України Віктора Януковича.

«Наше завдання безпечно оздоровити дітей. Для цього необхідно скоординувати зусилля всіх відповідних служб, щоб провести оздоровчу кампанію на високому рівні», - наголосила Наталія Королевська. Вона, також акцентувала увагу регіонів на перегляді норм харчування, повному медичному забезпеченні дітей під час оздоровлення, недопущенні зменшення кількості дитячих закладів відпочинку та оздоровлення, додержанні санітарних норм, завершенні державної атестації закладів тощо.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації