back

«Тіньова» зайнятість та зарплата в «конверті» – відсутність соціальних гарантій

27-05-2013 | 17:00

В умовах періодичних економічних криз особливо важливого суспільного значення набуває проблема нелегальної зайнятості та виплати офіційної прозорої заробітної плати. Обласна робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення під головуванням в.о заступника голови обласної державної адміністрації Леоніда Подоляка 27 травня розглянула питання про виявлення у I кварталі п.р. тіньової заробітної плати та зайнятості на підприємствах, в установах, організаціях області усіх форм власності та способів господарювання та застосування заходів впливу до порушників законодавства про працю, зокрема про роботу місцевих робочих груп у напрямку легалізації трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками в Городнянському, Ніжинському, Семенівському та Чернігівському районах.

Прийтяно відповідні рішення щодо забезпечення систематичного проведення перевірок на підприємствах та в організаціях області незалежно від форм власності та способів господарювання щодо легалізації заробітної плати та зайнятості, дотримання законодавства про працю у межах, визначених законодавством, а також щодо інформування контролюючих та правоохоронних органів у разі виявлення «тіньової» зайнятості та виплати заробітної плати у «конвертах».

Робочі групи продовжують свою діяльність у напрямку легалізації трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками шляхом сприяння укладенню трудових договорів, виявленню фактів виплати заробітних плат у «конвертах» та упередженню порушень законодавства про працю.


За повідомленням Департаменту соціального
захисту населення облдержадміністрації