back

«Діти – майбутнє України»

24-05-2013 | 10:55

У загальноосвітніх навчальних закладах області завершується навчальний рік. Попереду дітей чекають веселі літні канікули, відпочинок та оздоровлення.

«Турбота про дітей та їх майбутнє є одним із пріоритетних завдань державної політики. Підтвердженням тому є проголошені Президентом України Віктором Януковичем нові соціальні ініціативи «Діти – майбутнє України», реалізація завдань яких спрямована на забезпечення кожній дитині всебічного розвитку, створення можливостей для розвитку їх творчих здібностей», - на цьому наголосив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика під час свята Останнього дзвоника, яке відбулося 24 травня у Хмільницькому навчально-виховному комплексі Чернігівського району.

Він також відмітив, що обласною державною адміністрацією докладається чимало зусиль для забезпечення модернізації освітньої галузі області. На Чернігівщині продовжується реалізація регіональних освітянських програм.

Так, за час реалізації обласної цільової Програми розвитку дошкільної освіти відкрито 45 закладів. У минулому році свої двері відкрили 2 освітянських заклади – Седнівський навчально-виховний комплекс у Чернігівському районі та сучасне приміщення Новобасанської школи Бобровицького району.

Завдяки дії обласної Програми забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів області ліцензійними електронними засобами навчального призначення та мультимедійним обладнанням майже 80% опорних шкіл отримали мультимедійні комплекси.

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка Юрій Музика привітав учнів, вчителів, батьків із закінченням навчального року та у подарунок навчально-виховному комплексу передав телевізор.

Він побажав дітям гарного літнього відпочинку, успіхів і перемог, яскравих ідей, нестримної жаги до пізнання нового, а випускникам – здійснення всіх найзаповітніших мрій.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації