back

Володимир Хоменко відповів на низку запитань представників засобів масової інформації регіону

23-05-2013 | 16:30

Після розширеного засідання колегії облдержадміністрації Володимир Хоменко за традицією поспілкувався з представниками ЗМІ. Він прокоментував порушені на колегії питання, відповів на запитання журналістів, які торкалися різних сторін життя Чернігівщини.

Говорячи про виконання Програми соціально-економічного розвитку області за I квартал, він зазначив, що останні тенденції дають всі підстави за результатами першого півріччя вийти на показники рівня минулого року. Планується цього досягнути як за рахунок відновлення роботи низки підприємств, так і шляхом розширення потужностей та відкриття нових виробництв.

Вже скоро у школярів розпочнуться канікули, тому питання літнього відпочинку дітей досить актуальне. За словами Володимира Хоменка, область готова виконати доручення Президента України щодо належної його організації.

„Стовідсотково будуть забезпечені оздоровчими та відпочинковими послугами діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Загалом планується охопити оздоровленням та відпочинком не менше дітей ніж у минулому році. Але важливо змінювати акценти в бік оздоровлення, щоб це не зводилось лише до пришкільних літніх таборів. Для цього, в першу чергу, потрібна диспансеризація, щоб знати, які є захворювання, та планувати відповідне оздоровлення, яке повинно тривати не тільки влітку, а цілий рік. Особливо це стосується дітей, які виховуються в інтернатах”, - сказав Володимир Хоменко.

Цьогорічна весна різкими погодними змінами внесла корективи у звичний графік весняно-польових робіт, тож пролунало запитання про перспективи врожаю. Голова облдержадміністрації відповів, що така весна анітрохи не налякала місцевих аграріїв. Зауваживши, що наразі рано говорити про майбутній врожай, він дав досить сприятливі прогнози. За його словами, на даний момент виконано увесь комплекс польових робіт, внесено необхідну кількість добрив, використано якісний посівний матеріал, тож є всі підстави сподіватися на гарний врожай, якщо не буде ніяких погодних „сюрпризів”. Сільське господарство, на жаль, дуже ризиковий напрямок роботи, і незважаючи на те, що все зроблено на „відмінно”, природа може у будь-який момент скорегувати результат.

Поділився Володимир Хоменко й враженнями від участі делегації Чернігівщини у ХХV Міжнародній агропромисловій виставці “Агро-2013”. Він відмітив той факт, що підприємства області були представлені не тільки у павільйоні, а й на інших експозиціях, зокрема, тваринництва, сільськогосподарської техніки. Таким чином, це свідчить, що Чернігівська область є одним з центрів агропромислового виробництва.

Також цікавилися журналісти результатами робочої поїздки до Чернігівської області Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка, розвитком в області альтернативної енергетики, перспективами співпраці чернігівських та гомельських машинобудівників тощо.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації