back

Президент України взяв участь у відкритті XXV Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2013»

22-05-2013 | 13:25

22 травня у Києві відкрилася XXV Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2013», участь у якій взяла делегація від Чернігівської області на чолі з головою обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком.

Участь в урочистому відкритті взяв Президент України Віктор Янукович.

Перед відкриттям заходу Глава держави оглянув низку павільйонів, де були представлені наукові напрацювання у галузі АПК. Як наголосив Віктор Янукович у своєму виступі, цього року у виставці беруть участь більше 1400 компаній, 120 тисяч відвідувачів та іноземні учасники з 17 країн, зокрема, Росії, Білорусії, Італії, Німеччини, Індії, Китаю, США, Туреччини та Великобританії.

Він висловив переконання, що сьогоднішній захід, який демонструє найсучасніші досягнення вітчизняного сільського господарства та наших іноземних партнерів, сприятиме зміцненню авторитету України на міжнародній арені.

Президент наголосив на необхідності відпрацювання нових підходів державної політики в агропромисловому комплексі.

На переконання Віктора Януковича, сільськогосподарське виробництво має стати підґрунтям соціального зростання у регіонах та основою добробуту селян.

За його словами, актуальним залишається питання забезпечення передбачуваності аграрної політики, особливо в частині надання державної фінансової підтримки. Президент також запевнив, що розпочата робота з дерегуляції господарської діяльності та створення сприятливого бізнес-середовища триватиме й надалі.

Президент України наголосив на необхідності постійної уваги до актуальних проблем розвитку сільських територій.

Глава держави зазначив, що необхідно зробити все можливе для забезпечення належного рівня надання медичних та освітніх послуг, поліпшення водопостачання, транспортного сполучення, розбудови повноцінної та якісної соціальної інфраструктури на селі.

За повідомленнями прес-служби Президента України