back

Про участь делегації області в урочистих проводах олімпійців

29-07-2008 | 09:08

Днями делегація Чернігівської області на чолі з начальником відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Миколою Лазаренком взяла участь в урочистостях, що проходили на майдані Незалежності в м. Києві з нагоди проводів до м. Пекіна (Китай) Національної збірної команди України, яка візьме участь в XXIX Олімпійських іграх.

В урочистостях взяли участь Президент України Віктор Ющенко, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко. У своєму виступі Президент України відзначив важливість для України участі її спортсменів у найголовнішій спортивній події світу – Олімпіаді та нагадав про те, що Україна має багату спортивну традицію.

Глава Держави вручив члену збірної легкоатлету Сергію Демідюку ікону, освячену у Софійському соборі Вселенським Патріархом Варфоломієм І. Також Сергію був переданий прапор України від олімпійського чемпіона, члена Української Академії спорту Віктора Цибуленка та рушник на згадку про рідну землю, який захищатиме спортсменів у далекому Пекіні.

Фінальною крапкою спортивного свята стала офіційна пісня Олімпійської збірної на Іграх XXIX Олімпіади та святковий салют.

Серед 254 спортсменів, що поїдуть до Пекіну у складі олімпійської збірної України Чернігівщину представлятимуть 4 атлети: Наталія Смаль (боротьба дзюдо) Наталія Давидова та Ольга Коробка (важка атлетка), Олена Костевич (кульова стрільба).

Офіційне відкриття ХХІХ Олімпіських ігор відбудеться 8 серпня.