back

Понад 100 дітей з України, Білорусі та Росії представлять свої творчі здібності на Міжнародному дитячому святі «Слов’янської дружби джерело-2013»

20-05-2013 | 17:36

Уже увісімнадцяте на Чернігівщині біля Монументу дружби у с. Сеньківка відбуватиметься Міжнародне дитяче свято «Слов’янської дружби джерело», яке покликане зміцнювати дружбу між дітьми трьох країн.

Особливістю цьогорічного свята є те, що захід проводиться у рамках оголошеного Президентом України Віктором Януковичем Року дитячої творчості та виконання нових соціальних ініціатив «Діти - майбутнє України”, одним з пріоритетів яких є створення для кожної дитини можливостей для розвитку творчих здібностей.

Міжнародне дитяче свято проходитиме 1–2 червня у с. Сеньківка Городнянського району та м. Чернігові. У цьому році приймаючою стороною буде Чернігівщина і участь у ньому візьме понад 100 обдарованих дітей з України, Республіки Білорусь та Російської Федерації. Про це зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 20 травня під час засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення заходу.

За задумом організаторів, урочисте відкриття Міжнародного дитячого свята «Слов’янської дружби джерело» традиційно відбудеться біля Монументу Дружби. Основна ж низка заходів пройде в обласному центрі. Дитячі делегації трьох держав візьмуть участь у лідерському форумі «Нове покоління обирає», майстер-класах з різних видів декоративно-прикладного мистецтва і технічної творчості, спортивно-ігровій та розважально-пізнавальній програмі «Слов’янські розваги». Демонструватимуться виставки творчих робіт «Місто майстрів» та фотовиставка «Світ творчості».


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації