back

Проблеми заборгованості по зарплаті розглянули на всеукраїнському селекторі

17-05-2013 | 14:00

17 травня Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів селекторну нараду з питань погашення заборгованості із заробітної плати.

Від Чернігівської області у нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко, в.о. заступника голови облдержадміністрації Леонід Подоляк.

«Уряд жорстко контролює своєчасність виплати зарплат та погашення заборгованості попередніх періодів. Люди мають своєчасно отримувати зароблені гроші. А з тими керівниками, що не поважають людей, справу будуть мати правоохоронні органи. І іншого не буде. Люди мають бути захищені», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час наради.

Він висловив незадоволення повільним скороченням погашення заборгованості.

У порівнянні з початком квітня сума боргу зменшилася на 35 млн. грн. або на 3,2 % та станом на 13 травня 2013 року складала 1 млрд. 43,4 млн. гривень.

Станом на 1 травня 2013 року заборгованість із заробітної плати працівникам бюджетної сфери відсутня.

Борги працівникам економічно активних підприємств України з 1 квітня 2013 року зменшились на 33,2 млн. грн. або на 5,6%.

Заборгованість із заробітної плати на підприємствах, які знаходяться у стадіях банкрутства зменшились з початку квітня на 1,1 млн. грн. або на 0,3%.

На економічно неактивних підприємствах, що призупинили свою виробничо-господарську діяльність у попередніх роках, заборгованість з початку квітня 2013 року скоротилась на 0,8 млн. грн. або на 1,4%.

З 1 квітня 2013 року заборгованість на підприємствах, що знаходяться у сфері управління центральних органів виконавчої влади зменшилась на 25,6 млн. грн. або на 5,4%.

Олександр Вілкул наголосив на необхідності прискорення строків погашення заборгованості й приведення їх у відповідність до затверджених планів-графіків.


Підготовлено Департаментом інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
за повідомленням прес-служби Віце-прем'єр-міністра