back

Селекторна нарада з питань розвитку підприємництва

08-10-2008 | 17:02

8 жовтня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела розширене засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва в селекторному режимі, на якому були присутні члени координаційної ради з числа представників органів виконавчої влади, підприємницького середовища, громадських організацій області, у студіях знаходились заступники голів з фінансово-економічних питань, начальники управлінь економіки, державні реєстратори та адміністратори дозвільних центрів представники структурних підрозділів облдержадміністрації.

На засіданні були розглянуті результати перевірки, проведеної Держкомпідприємництвом, щодо виконання законодавства у сфері підприємництва в області; виконання Резолюції учасників форуму “Влада і бізнес – партнери” від З липня 2008 року; стан розробки проекту Програми розвитку малого підприємництва на 2009 - 2010 роки.

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус повідомила, що робота у напрямку виконання законодавства у сфері підприємництва в області була відмічена позитивно.

Також зазначалося, що основним інструментом реалізації на місцях державної політики підтримки малого підприємництва є регіональні та місцеві програми розвитку малого підприємництва. Нинішній рік є завершальним у реалізації обласної Програми розвитку малого підприємництва на 2007-2008 роки та періодом розробки проекту регіональної програми на наступні 2009-2010 роки. При головному управлінні економіки облдержадміністрації створено відповідну робочу групу, проведено перше засідання.

Крім того, значну увагу Наталія Білоус приділила питанням удосконалення дозвільної системи у сфері господарської діяльності, а саме щодо дотримання встановленого порядку видачі документів дозвільного характеру, забезпечення посадовими особами дозвільних органів дотримання строків розгляду та видачі документів дозвільного характеру.