back

Володимир Хоменко вручив ключі від 22 автомобілів «Славута» громадянам з обмеженими фізичними можливостями

09-10-2008 | 12:45

9 жовтня голова облдержадміністрації вручив громадянам з обмеженими фізичними можливостями всіх категорій, що перебувають на черзі, ключі від 22 автомобілів «Славута».

Звертаючись до присутніх, Володимир Хоменко наголосив, що протягом останніх років політика нашої держави щодо громадян з інвалідністю докорінно змінилася. Тепер в її основі лежить не соціальне забезпечення як пасивна функція соціального захисту, а захищеність інвалідів через створення для них у суспільстві відповідних умов та рівних можливостей з метою реалізації життєвих потреб, здібностей, творчого потенціалу.

Держава взяла на себе конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення інвалідів, створення для них правових, психологічних, соціально-побутових умов життя, конституційно гарантувала рівні права для освіти, участі в економічній, культурній та інших сферах життя суспільства.

Важливим напрямком діяльності у створенні необхідних умов для соціальної адаптації є забезпечення інвалідів спеціалізованим автотранспортом.

Проте, зазначив керівник області, це питання, починаючи з 1994 року, вирішувалося надто повільно. Видатки з державного бюджету для забезпечення інвалідів автомобілями були незначними, а чисельність інвалідів, які потребували машин, постійно зростала. Сьогодні на обліку для забезпечення автомобілями перебуває понад три тисячі інвалідів.

Володимир Хоменко відмітив, що за останні роки відбулись певні позитивні зрушення в розв’язанні так званої «транспортної проблеми». Впродовж минулого року 210 інвалідів області отримали автомобілі. У цьому році ключі від автомобілів вже отримали 83 особи з обмеженими фізичними можливостями.

«Мені дуже приємно, що сьогодні я маю можливість вручити ключі ще від двадцяти двох таких очікуваних автомобілів. Сподіваюся, що вони допоможуть вам відчути радість буття та долати труднощі на життєвих шляхах. Обласна держадміністрація і надалі докладатиме зусиль щодо реалізації державної програми в частині забезпечення інвалідів автомобілями», - сказав голова облдержадміністрації.