back

Віктор Янукович: Медична реформа передбачає створення мотивацій для медичних працівників

16-05-2013 | 18:39

Серед напрямів реформування медицини найбільш важливим є реформа первинної ланки надання медичної допомоги. Адже досвід європейських країн свідчить, що на первинному рівні меддопомоги (надається сімейними лікарями) починається і завершується лікування 80% пацієнтів.

На Чернігівщині вже працюють 128 закладів загальної практики-сімейної медицини, з них у сільській місцевості — 115. Збільшується кількість сімейних лікарів — не тільки за рахунок перепідготовки з дільничних терапевтів і педіатрів, а й за рахунок молодих спеціалістів. Всього в області працює 239 сімейних лікарів, з них 10 лікарів мають вищу кваліфікаційну категорію, 121 — І категорію.

Крім заходів з підвищення якості медичних послуг варто не забувати і про належний соціальний захист медичних працівників.

«Медична реформа передбачає створення мотивацій для медичних робітників, підняття рівня кваліфікації. В обов’язковому порядку ця програма буде виконуватися», — сказав Президент України Віктор Янукович під час спілкування з представниками ЗМІ у Запоріжжі 16 травня.

«Якщо ми йтимемо цим шляхом, ми з року в рік будемо покращувати ситуацію в медичному секторі, системі охорони здоров’я. Це дуже важливо для кожного жителя України», - підкреслив Глава держави.


Підготовлено Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з
громадськістю Чернігівської облдержадміністрації за
матеріалами офіційного сайту Президента України