back

Область практично готова до проведення літньої оздоровчої кампанії

16-05-2013 | 18:02

Про це голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко доповів під час урядової селекторної наради з питань збереження та відновлення здоров’я дітей шляхом реалізації якісного та повноцінного оздоровлення в літній період, яку провів Віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко.

Як зазначив Костянтин Грищенко, усі регіони мають провести заходи щодо максимально ефективної підготовки закладів оздоровлення та відпочинку до літнього сезону відпочинку дітей.

«Принципово важливо забезпечити охорону здоров’я дітей, якість харчування, щоб вони проводили час максимально плідно. Прошу приділити особливу увагу забезпеченню оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Тобто всіх тих, хто потребує опіки і піклування», - сказав Костянтин Грищенко.

Також Віце-прем’єр-міністр наголосив на необхідності збереження мережі закладів оздоровлення та відпочинку дітей.

У Чернігівської області робота влади спрямовується на забезпечення виконання завдань Президента та Уряду щодо належного та повноцінного забезпечення дітей оздоровленням та відпочинком. Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зазначив, що мережа оздоровчих закладів утримана, вони готові до прийняття на відпочинок та оздоровлення дітей.

Показники охоплення дітей оздоровчими та відпочинковими послугами відповідають завданням, поставленим Президентом та Урядом.

Фінансування літньої оздоровчої кампанії у порівнянні з минулим роком збільшилося на 2,5 мільйони, схема взаємодії між службами МНС та МВС також відпрацьована.

Довідково. Влітку 2013 року планується функціонування 26-ти позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, з них один відновить роботу після ремонту.

Наразі триває підготовка закладів. Робочими групами проводяться попередні перевірки. Вживаються заходи щодо виправлення недоліків та вирішення проблемних питань. Надзвичайно важливим є питання якісного кадрового забезпечення закладів, дотримання санітарно-гігієнічних норм, протипожежної безпеки, безпеки на водних об’єктах. Згідно з чинним законодавством прийомка закладів відбудеться за 10 днів до початку відкриття відповідно до плану роботи. У перших числах червня передбачається відкрити 13 позаміських закладів.

У 2013 році заплановано атестувати 6 дитячих закладів оздоровлення. Таким чином, практично всі заклади області будуть атестовані.

В області поставлено завдання щодо охоплення оздоровчими та відпочинковими послугами не менше 66,8% дітей шкільного віку (не нижче рівня минулого року). Пріоритетним є і надалі буде саме оздоровлення дітей (заплановано не нижче рівня минулого року – 43%).

Планується виконання вимог щодо стовідсоткового оздоровлення та відпочинку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, не менше 70% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Прес-служба облдержадміністрації