back

Питання соціальної політики розглянули на всеукраїнському селекторі

14-05-2013 | 15:26

14 травня під головуванням Міністра соціальної політики Наталії Королевської відбулася всеукраїнська селекторна нарада, на якій було розглянуто широке коло питань соціальної сфери. Зокрема йшлося про ситуацію на ринку праці; погашення заборгованості із виплати заробітної плати; заборгованість перед Пенсійним фондом; забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання; виконання соціальних ініціатив Президента.

Від Чернігівської області у нараді взяв участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Леонід Подоляк.

Наталія Королевська відмітила, що незважаючи на велику кількість вихідних та святкових днів на початку травня, Пенсійним фондом України забезпечено виплату пенсій відповідно до встановлених кожному пенсіонеру графіків виплати. Це досягнуто завдяки завчасному фінансуванню пенсійних виплат, яке розпочалося ще в останні дні квітня.

Вона звернула увагу на те, що виплата щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань до 5 травня відбулася своєчасно та в повному обсязі. «Всього обсяг виплат склав майже 817 мільйонів гривень, а розмір даної допомоги збільшився в середньому на 10% у порівнянні з минулим роком», – наголосила Міністр.

Відповідно до доручення, яке дала під час селекторної наради Наталія Королевська, до кінця травня має відбутися перерахунок заробітної плати працівників бюджетної сфери з урахуванням збільшення посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки (ЄТС).

Торкнулася Міністр і питання дитячого оздоровлення. Так, у 2013 році оздоровленням та відпочинком має бути охоплено близько 70% усіх дітей шкільного віку – майже 3 млн. школярів.

«Відповідно доручаю регіонам вжити вичерпних заходів щодо своєчасного відкриття дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також належної організації процесу оздоровлення та відпочинку дітей», – сказала Наталія Королевська.

Міністр дала окреме доручення регіональним органам виконавчої влади, а також центральним органам виконавчої влади, в сфері управління яких перебувають дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, провести у 2013 році державну атестацію дитячих закладів оздоровлення та відпочинку всіх форм власності.

Серед іншого вона наголосила на тому, що рівень працевлаштування недостатньо конкурентних на ринку праці людей має бути наближений до загального рівня працевлаштування безробітних – не менше 40% за підсумками року.

Наталія Королевська також нагадала присутнім про необхідність неухильного виконання рішення Колегії Міністерства від 5 квітня щодо забезпечення безбар’єрного доступу для осіб з інвалідністю до приміщень, установ, організацій, які входять до сфери управління Мінсоцполітики.

За інформацією прес-служби
Міністерства соціальної політики України

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації