back

На Чернігівщині реалізується програма здешевлення вартості іпотечних кредитів у рамках соціальних ініціатив Президента України

14-05-2013 | 09:50

Вже рік в Україні і, зокрема в Чернігівській області, реалізується державна програма здешевлення вартості іпотечних кредитів у рамках соціальних ініціатив Президента.

Програма здешевленої іпотеки була створена для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Реалізується вона шляхом відшкодування державою частини відсотків за кредитами, отриманими громадянами в банках на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла (квартири). Громадянин, який став учасником програми, отримує іпотечний кредит у банківській установі, при сплаті відсотків за яким йому реально треба буде платити 3% річних, решту компенсуватиме держава.

У поточному році в області вже видано 13 таких кредитів. Про це сказав заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко 14 травня на нараді із забудовниками та керівниками банківських установ, які беруть участь у програмі.

За інформацією Чернігівського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», у фонді щодо умов державної програми здешевлення вартості іпотечних кредитів проконсультувалося 276 сімей. Повний пакет документів надало 24 сім’ї, які направлено до банків. Робота з кредитування триває.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації