back

Володимир Хоменко відвідав Козелецький геріатричний пансіонат

03-10-2008 | 08:41

На Чернігівщині не забувають тих, хто все своє життя чесно працював, розбудовуючи нашу державу, кому зозуля накувала чимало років. Підтвердженням цього став візит голови облдержадміністрації Володимира Хоменка до Козелецького геріатричного пансіонату (с. Данівка, Козелецький район), який відбувся 2 жовтня у рамках відзначення Міжнародного дня людей похилого віку.

Володимир Хоменко детально ознайомився з роботою закладу, оглянув котельню, житловий корпус, підсобне господарство.

Директор пансіонату Григорій Немец, який очолює заклад майже 18 років, розповів про його історію та сьогодення.

Під час спілкування з мешканцями пансіонату голова облдержадміністрації пообіцяв, що й надалі обласна державна адміністрація приділятиме увагу громадянам похилого віку, робитиме все можливе для покращення їх соціального захисту, обслуговування та підтримки, щоб вони не знали ніякого клопоту, оскільки заслуговують на турботу та повагу суспільства.

Також Володимир Хоменко подякував дирекції та працівникам пансіонату за піклування про тих, хто в силу різних причин серед життєвих негараздів залишився самотнім, та створення для них особливої аури підтримки, розуміння й віри у завтрашній день.

„По відношенню до людей похилого віку визначається рівень свідомості суспільства, рівень його готовності вирішувати подальші проблеми. Те, що я побачив у вашому пансіонаті, говорить про те, що ми на правильному шляху. Я приємно вражений побаченим. Відчувається, що колектив і підопічні живуть як одна велика сім’я”, - зазначив Володимир Миколайович.

Він побажав усім присутнім міцного здоров'я, нездоланної віри у свої сили, добробуту, благополуччя та подарував телевізор.


ДОВІДКОВО:

Козелецький будинок-інтернат був заснований у січні 1945 року, за територією займав площу в 6,3 га та розміщувався у приміщеннях Свято-Георгієвського монастиря, де проживало 52 підопічних.

У 1989 році за типовим проектом на території інтернату споруджено три корпуси на 310 місць, із розрахунку на кожного підопічного майже 9 кв. м житлової площі.

У 2002 році будинок-інтернат перейменований у геріатричний пансіонат. Нині в його просторих та світлих кімнатах, у більшості з яких є телевізор і холодильник, проживають по два-три чоловіки 310 підопічних.

Приємно радують око своїм інтер'єром бібліотека з книжковим фондом біля 4 тис. примірників, великий актовий зал, їдальня, зимовий сад, по-домашньому затишні кімнати відпочинку із сучасною відеотехнікою, коридори та фойє.

Підопічні забезпечені чотирьохразовим калорійним харчуванням та якісним медичним обслуговуванням.

Добре поставлена робота підсобного господарства пансіонату, за яким закріплено 100 га сільськогосподарських угідь, утримується більше 100 голів великої рогатої худоби та 200 голів свиней. Підсобне господарство є одним і найбільш продуктивних і перспективних у системі соціального захисту населення області; з року в рік нарощує показники по виробництву молока, м'яса, іншої продукції, що стовідсотково забезпечує потребу в продуктах харчування для підопічних.