back

Мітинг-реквієм «Ніхто не забутий, ніщо не забуто»

09-05-2013 | 14:51

Урочисті заходи до 68-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні продовжилися біля Могили Невідомого солдата на Меморіалі Слави, де відбувся Мітинг-реквієм «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».

Голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко привітав ветеранів – тих, хто мужньо пройшов фронтовими дорогами, чесно і сповна виконавши свій ратний обов’язок, і тих, хто своєю невтомною працею в тилу забезпечив здобуття великої Перемоги.

«Солдати, які воювали на фронтах; жінки, які замінили чоловіків на виробництві й у полі; діти, які пройшли через нелюдські страждання, всі вони – герої війни.

Чернігівщина пишається людьми, які здолавши криваве пекло війни, за короткий період своєю невтомною працею підняли країну з руїн і попелища, відновили промисловість і сільське господарство, досягли надзвичайних успіхів в освіті, науці та культурі», - наголосив Володимир Хоменко.

Як зауважив очільник області, сьогодні для нащадків воїнів-переможців особливо важливо, щоб усі, хто виборював мирне життя для наступних поколінь, були оточені шаною та повагою суспільства.

«Одне з головних завдань влади, як наголосив Президент України Віктор Янукович, – робити все, щоб ветерани сьогодні відчували всебічну увагу і турботу держави.

Одночасно з посиленням державної турботи Глава держави закликає дбати про збереження пам’яті про народний подвиг, про мільйони наших полеглих земляків. Підписано низку указів щодо відзначення пам’ятних дат, пов’язаних з Великою Перемогою, активізації роботи щодо пошуку та впорядкування невідомих поховань часів війни», - відзначив голова облдержадміністрації.

Наразі органами влади розпочато підготовку до ювілейних дат – 70-річчя визволення Чернігівщини та України від фашистських загарбників.

З вітальним словом до присутніх звернулися також голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, голова обласної організації ветеранів Анатолій Москаленко, чемпіон світу й України з військово-спортивного багатоборства, кандидат у майстри спорту України, стипендіат Чернігівської обласної державної адміністрації Євген Хотінь.

Пам'ять полеглих на ратних полях Великої Вітчизняної війни присутні вшанували хвилиною мовчання.

Урочисті заходи на Болдиній горі завершилися покладанням квітів до вічного вогню.


Прес-служба облдержадміністрації