back

Візит делегації Чернігівської області до Литовської Республіки

30-09-2008 | 16:36

В рамках Угоди між Чернігівською обласною державною адміністрацією України та Адміністрацією начальника Утянського округу Литовської Республіки про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво 26-28 вересня 2008 року офіційна делегація області на чолі з головою Чернігівської обласної державної адміністрації

Володимиром Хоменком відвідала м.Утяну, де взяла участь у святкуванні Дня міста та Дня врожаю.

В урочистостях взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Литовській Республіці Прокопчук І.В.

У ході візиту делегація області привітала представників адміністрації округу та жителів м.Утяни зі святом, ознайомилась з культурними традиціями округу. Під час офіційної зустрічі голова Чернігівської обласної державної адміністрації відзначив позитивну динаміку у сфері зовнішньоекономічного та інвестиційного співробітництва Чернігівщини з Литвою, зокрема поглиблення відносин з Утянським округом. Володимир Хоменко також зазначив, що Чернігівська область сприятиме подальшому розвитку міжрегіональних зв’язків в рамках підписаної Угоди та користуючись нагодою, запросив господарів свята взяти участь у роботі IV Міжнародного інвестиційного форуму у м.Чернігові.

В свою чергу керівництво Утянського округу запросило представників нашої області на Міжнародний фестиваль народної музики і танцю «Глибина озер», що відбудеться наступного року в м.Утяні.

Згаданий візит сприяв укріпленню українсько-литовських ділових та культурних відносин на регіональному рівні та дозволив активізувати співробітництво між Чернігівською областю та Утянським округом у рамках відповідної Угоди.