back

Володимир Хоменко взяв участь у відкритті стаціонарного відділення по обслуговуванню пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян

30-09-2008 | 16:52

30 вересня, напередодні Міжнародного дня людей похилого віку, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у відкритті стаціонарного відділення по обслуговуванню пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян у смт Холми Корюківського району.

Стаціонарне відділення із старих приміщень у с. Охрамієвичі переїхало до нового відбудованого корпусу у Холмах, на ремонт якого обласною та районною владою витрачено понад 600 тисяч гривень.

З 2003 року, коли на базі приміщення колишньої лікарні почався капітальний ремонт, зроблено чимало: побудовано нове приміщення для газової котельні, проведені та підключені зовнішні та внутрішні теплоелектромережі, газопостачання. Докладено значних зусиль для облаштування території: місць для відпочинку та проведення дозвілля.

На залучені державні кошти закуплено нові сучасні меблі, обладнання та м’який інвентар, завдяки чому стаціонарне відділення зустріло своїх підопічних світлими кімнатами, затишком та теплом домашньої оселі. У приміщенні, яке розраховано на 30 чоловік, на даний час проживає 26 підопічних.

Голова облдержадміністрації у своєму виступі зазначив, що держава та обласна влада піклується про людей, які сьогодні в силу тих чи інших причин позбавлені нормальних умов для існування. Обласна державна адміністрація приділяє багато уваги розвитку взагалі всіх інтернатних закладів області, і, зокрема, тих, в яких перебувають люди похилого віку. Він пообіцяв, що допомога таким закладам не є разовою – у подальшому у Холминському територіальному центрі продовжаться роботи з благоустрою території, а наступного року буде замінено дах приміщення.

Володимир Хоменко висловив подяку усім причетним до цієї доброї справи та побажав присутнім здоров’я, віри, надії та любові.

Від обласної державної адміністрації заклад отримав новий кольоровий телевізор.