back

Допомога постраждалим с. Косачівка триває

29-09-2008 | 17:10

Минуло майже півтора місяці з того часу, як внаслідок пожежі у с. Косачівка Козелецького району згоріло 19 особистих господарств громадян та 1 магазин. Ця біда нікого не залишила байдужими, з перших ж днів постраждалим почала надходити допомога. Не залишилася осторонь проблем мешканців села обласна та районна влада.

Зокрема, на фінансування витрат, пов’язаних із забезпеченням житлом постраждалим внаслідок пожежі, відповідно до спільного розпорядження голови обласної державної адміністрації та обласної ради від 19 серпня 2008 року №12, Косачівській сільській раді передано субвенцію з обласного бюджету в сумі 700 тисяч гривень. Враховуючи складну матеріальну ситуацію постраждалих осіб, 100 тисяч гривень з резервного фонду виділив район.

Відкрито благодійний рахунок Косачівської сільської ради, на який надійшли 186 тисяч гривень благодійних коштів. Вони розподілені між потерпілими згідно з рішенням сільської ради. Кожна постраждала родина отримала кошти на придбання та облаштування житла у розмірі 90 тисяч гривень, а ті, у кого згоріли господарські будівлі – на їх відбудову.

Обласним управлінням лісового господарства перераховано 180 тисяч гривень для надання фінансової допомоги сім’ям працівників лісового господарства, потерпілим внаслідок пожежі.

Крім того, громадяни, які втратили внаслідок пожежі паспорти, отримали нові. Забезпечено оформлення всіх необхідних документів купівлі-продажу будівель потерпілим. За рахунок сільгосппідприємств району виділено 20 тонн зерна тим, у кого згоріли пшениця, овес та інші культури. Також вирішується питання забезпечення їх худобою.

Серед постраждалих є і школярі, які теж не залишилися без уваги і допомоги. Їм надана фінансова допомога для забезпечення одягом та підручниками.