back

Підбито підсумки роботи підприємств житлово-комунального господарства області у 2010 році

17-03-2011 | 14:32

17 березня відбулося засідання колегії головного управління житлово-комунального господарства , у якому взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко. На засіданні підбивали підсумки господарсько-фінансової діяльності, стану реформування і розвитку галузі у 2010 році та окреслювали пріоритетні завдання на 2011рік.

Відкриваючи засідання, Станіслав Прокопенко наголосив на необхідності прискорення виконання завдань, поставлених Президентом України, заходів з реформування і розвитку житлово-комунального господарства. Реформи сприятимуть технічному переоснащенню, створенню конкурентного середовища на ринку обслуговування житла, поліпшенню якості послуг для населення.

Начальник головного управління житлово-комунального господарства області Віктор Геращенко інформував присутніх про роботу підприємств житлово-комунального господарства у 2010 році. За його словами, житлово-комунальне господарство області працювало стабільно, надаючи необхідні послуги споживачам. Основним фактором, який суттєво впливає на стабільність та якість надання житлово-комунальних послуг, є фінансово-економічний стан підприємств. Відбулося збільшення обсягів доходів підприємств від надання послуг на 14,8 % (2010 рік – 575,7 млн грн, 2009 рік – 501,3 млн гривень). Підвищився рівень оплати населення житлово-комунальних послуг до 97,2 % (по Україні – 96,6%). Найвищий рівень сплати зафіксовано в Ічнянському районі (101,9 %), а найнижчий – у Козелецькому районі (92,6 %).

Віктор Геращенко звернув увагу на те, що у 2010 році вдалося змінити багаторічну загальну тенденцію спаду виробництва та надання послуг у натуральних показниках. Наприкінці року прибутково працювало 17 підприємств житлово-комунального господарства.

У доповіді начальника головного управління ЖКГ області йшлося про те, що з метою підтримки належного технічного стану житлового фонду на проведення капітального ремонту з місцевих бюджетів було виділено 4,4 млн грн. За рахунок обігових коштів підприємств виконано поточного ремонту на суму 12,3 млн гривень. Створено 173 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (далі - ОСББ), які обслуговують 203 житлові будинки із загальною площею 521,3 тис. квадратних метрів. На технічне переоснащення та капітальний ремонт житлових будинків, в яких утворюються нові, або вже функціонують ОСББ, освоєно із державного бюджету 1,0 млн грн., що дало змогу провести капітальний ремонт 11 житлових будинків та капітальний ремонт аварійних ліфтів у 5 житлових будинках. У населених пунктах Борзнянського, Коропського, Корюківського, Куликівського, Менського, Ріпкинського, Срібнянського, Щорського районів в рамках реалізації проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" проведено роботи з розвитку водопровідного господарства та реконструкції систем зовнішнього освітлення на загальну суму майже 2,0 млн гривень.

Віктор Геращенко окреслив пріоритетні завдання, які поставлені перед житлово-комунальними підприємствами області на 2011 рік.

Про досвід і практику найпотужніших комунальних підприємств в умовах забезпечення стабільності роботи говорили керівники КП «Чернігівводоканал» та ВАТ «Облтеплокомуненерго».

Підсумовуючи результати роботи колегії, перший заступник голови облдержадміністрації зауважив: «Необхідно максимально використовувати місцеві ресурси та власний потенціал для проведення роботи щодо подальшого реформування галузі».

Станіслав Прокопенко подякував працівникам житлово-комунального господарства області за проведену роботу і привітав їх з професійним святом. Побажав всім міцного здоров’я, родинного достатку, творчого натхнення в їх такій необхідній праці та нагородив кращих комунальників відзнаками облдержадміністрації.







Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації