back

Семінар-тренінг «Прийомна сім’я: підбір, підготовка та комплексний супровід»

25-09-2008 | 09:16

Представництво міжнародної громадської організації «Лікарі світу – США» в Україні спільно зі службою у справах дітей облдержадміністрації розпочали проведення семінару-тренінгу «Прийомна сім’я: підбір, підготовка та комплексний супровід» для працівників служб у справах дітей, відповідальних за розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Семінар триватиме з 24 по 26 вересня.

На семінарі-тренінгу розглянули питання щодо організації роботи з дітьми та батьками з прийомних сімей, вивчався міжнародний та вітчизняний досвід щодо виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у сімейному оточенні.

Метою проекту є сприяння влаштуванню дітей, що залишилися без батьківського піклування в інші сім’ї та надання комплексної підтримки сім’ям з метою успішної адаптації дитини в сім’ї.

Відкрила семінар начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько. Вона зазначила, що сьогоднішній семінар проходить у рамках спільного проекту обласної державної адміністрації, Міністерства у справах молоді, сім’ї та спорту і неурядовою організацією «Лікарі світу – США». В рамках цього проекту служба у справах дітей облдержадміністрації працює вже три роки: створено Центр соціально-профілактичної роботи з „дітьми вулиці”, біля 300 дітей отримали допомогу.

Оскільки працівники служб у справах дітей в основному є юристами та педагогами, то семінар направлений на допомогу спеціалістам, які здійснюють підбір дитини для сім’ї та прийомних батьків, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу. Окрім того, вони мають можливість навчитися правильно прогнозувати, як складуться стосунки між дітьми у сім’ї та стосунки дитини з батьками, вивчать вікові особливості дитиини. Це пілотний проект, який буде розповсюджений на всю Україну.

Людмила Зеленько побажала учасникам семінару успіхів та натхнення.