back

Аграрії Чернігівщини до Великодня планують завершити посів ранніх ярих культур

29-04-2013 | 16:24

Ранніми ярими культурами в області вже засіяно понад 80 тис гектарів або 93% всіх прогнозованих площ. Про це йшлося на черговому засіданні штабу з питань проведення посівної кампанії.

Засідання провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло. У роботі штабу взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Анатолій Максак та закріплені за районами керівники управлінь, установ і організацій системи агропромислового комплексу області.

Як зазначалося, загалом хід посівної кампанії йде задовільно. Враховуючи різке підвищення температури, аграрії області докладають максимум зусиль для успішного і своєчасного завершення весняно-польових робіт.

Сільгоспвиробники області розпочали вже посів пізніх культур, зокрема, кукурудзи (посіяно 98,4 тис га або 28% до прогнозу – планується завершити за 2 тижні), цукрового буряку (посіяно 5 тис га або 58% до прогнозу), соняшнику (посіяно 39 тис га або 48% до прогнозу).

Деякі райони, зокрема Куликівський, Бобровицький, вже завершили роботи, перевиконавши планові показники посіву ранніх культур.

За результатами засідання, було сплановано робочий графік на вихідні дні щодо максимального використання сприятливих для посівної погодних умов.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації