back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко з повітря проконтролював ситуацію з весняним водопіллям

29-04-2013 | 16:30

29 квітня з метою моніторингу стану проходження весняного водопілляя в регіоні та його наслідків голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко разом з начальником Управління Держслужби з НС полковником служби цивільного захисту Вадимом Шулюком та начальником Деснянського басейнового управління водних ресурсів Сергієм Нагалюком здійснили обліт регіону на борту єврокоптера спецавіазагону ДСНС України. Маршрут охопив найбільші водні артерії Чернігівщини, зокрема річки Дніпро, Десна, Сож та Снов.

Особливо акцентувалась увага на частково підтоплені ділянки автодоріг у Городнянському, Коропському, Менському, Новгород-Сіверському, Ріпкинському, Сосницькому та Чернігівському районах. Проте, за словами Володимира Хоменка, найбільшою проблемою залишається селище Радуль та сусіднє село Новосілки Ріпкинського району, де на сьогоднішній день через підняття рівня води у Дніпрі порушені нормальні умови життєзабезпечення населених пунктів.

За результатами обльоту та вивчення ситуації голова облдержадміністрації дав відповідним службам доручення щодо постійного моніторингу ситуації та вжиття дійових заходів із забезпечення нормальних умов громадян, особливо під час Пасхальних, святкових та вихідних днів. Зокрема, начальнику обласного Управління ДСНС полковнику служби цивільного захисту Вадиму Шулюку забезпечити чергування у селищі Радуль броньованої розвідувально-дозорної машини (БРДМ-2) підвищеної прохідності та човна з мотором для допомоги громадянам дістатись до своїх помешкань через підтоплені ділянки.


Управління ДСНС у Чернігівській області