back

На Чернігівщині активно готуються до святкувань Дня Перемоги

29-04-2013 | 16:27

Перевірити, як проходить в області підготовка до цьогорічного святкування Дня Перемоги, обговорити проблемні питання, що виникають під час цього процесу зібралися учасники засідання організаційного комітету, яке 29 квітня провели в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика і заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Відкриваючи засідання, Юрій Музика зазначив, що в області підготовка до всіх заходів здійснюється у тісній співпраці з ветеранськими організаціями на всіх рівнях, починаючи з первинних ветеранських організацій, та, включаючи обласну організацію ветеранів України. Основними пріоритетами, за його словами, залишаються шанобливе ставлення до ветеранів війни, увічнення пам’яті про Перемогу, героїчні, бойові і трудові звитяги українського народу в часи Великої Вітчизняної війни, виховання у молоді почуття патріотизму, поваги та вдячності ветеранам за їхні ратні і трудові подвиги у боротьбі з фашизмом.

Глава держави Віктор Янукович, під час засідання оргкомітету з підготовки і відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні наголосив на необхідності забезпечити належний догляд, реставрацію та збереження від руйнування всіх меморіалів і пам’ятників загиблим воїнам, які є практично в усіх населених пунктах країни.

«На виконання завдань, поставлених Президентом України, на Чернігівщині у рамках Дня довкілля відбулося облаштування пам’ятників та прилеглих територій. У заходах взяли участь всі трудові колективи області», - підкреслив в.о. заступника голои облдержадміністрації.

Під час засідання керівники структурних підрозділів облдержадміністрації поінформували присутніх про підготовку святкових заходів, серед яких проведення традиційної акції «Зі святом Перемоги!», зустрічі керівництва області та міста з ветеранами Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років на базі навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України, святкового концерту в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка, урочистої ходи «Нащадки Перемоги», мітингів-реквіємів, покладання квітів до могил загиблих воїнів тощо.

Як і в попередні роки, планується організація відвідування керівництвом області ветеранів, які перебувають на лікуванні в обласному госпіталі для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни.

На завершення засідання Юрій Музика наголосив на необхідності якісного і вчасного завершення приготувань та гідного відзначення 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації