back

До 1025-річчя хрещення Київської Русі

29-04-2013 | 14:05

Відзначення 1025-річчя Хрещення Русі має стати святом торжества Української державності. На цьому наголошує Президент України Віктор Янукович. Глава держави закликав представників духовенства долучитися до підготовки і проведення урочистостей з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі. Президент висловив переконання, що органи влади надаватимуть всіляку підтримку релігійним організаціям у реалізації їхніх проектів та ініціатив, приурочених до цього ювілею.

Теми підготовки відзначення на Чернігівщині 1025-річчя Хрещення Русі торкнувся голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час нещодавнього спілкування з представникам ЗМІ. Він, зокрема, відмітив той факт, що в області налагоджена співпраця і досягнуто взаєморозуміння з усіма конфесіями і не тільки християнськими. Влада повинна дбати про усіх громадян незалежно від їх віри.

Чернігівщина вже розпочала активну підготовку до святкувань. Так, проведено засідання організаційного комітету із залученням представників релігійних конфесій, відбуваються заходи, передбачені обласним планом.

Слід зазначити, що цьогорічний молодіжний фестиваль „Дружба-2013”, який пройде наприкінці червня поблизу с. Сеньківка Городнянського району, присвячений 1025-ій річниці хрещення Київської Русі.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації