back

Брифінг заступника голови облдержадміністрації Олександра Бєльського

23-09-2008 | 15:41

23 вересня 2008 року відбувся брифінг заступника голови облдержадміністрації Олександра Бєльського для представників регіональних ЗМІ щодо підготовки області до опалювального сезону.

На початку брифінгу заступник голови облдержадміністрації розповів про питання, що порушувалися на селекторній нараді, яку проводив заступник Глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний з головами облдержадміністрацій.

За словами Олександра Бєльського, основними темами, що були обговорені з представниками регіонів та профільних міністерств і відомств, стали: підготовка до опалювального сезону котелень, об'єктів соціальної інфраструктури, житлових будинків; розрахунки областей за спожитий газ, в тому числі підприємствами теплової енергетики. Також було обговорено хід передачі на баланс місцевих громад військових містечок та професійно-технічних училищ.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації, підготовка до опалювального сезону в області йде відповідно до затвердженого плану. Однак погода внесла у цей графік свої корективи. Обласна влада поділяє занепокоєння Президента України Віктора Ющенка щодо загрози здоров’ю найбільш вразливих верств населення. Тому в наслідок ускладнення погодних умов дано доручення головам райдержадміністрацій, міськвиконкомам про дострокове підключення опалення в першу чергу у дитячих закладах, школах, закладах охорони здоров’я, інших об’єктах соціальної інфраструктури.

Крім того Олександр Бєльський зазначив, що люди отримають тепло згідно з реальними потребами, а не за календарним принципом, чекаючи офіційну дату - 15 жовтня.