back

В Україні проходить Конференція Асамблеї європейських регіонів

25-04-2013 | 17:38

Вперше в Україні, на Дніпропетровщині, розпочала роботу Конференція Асамблеї європейських регіонів (АЄР). Участь у роботі конференції беруть близько 200 делегатів з більш ніж 25 країн світу. Це депутати Європарламенту, керівники дипломатичних установ, губернатори регіонів країн ЄС, керівники регіонів України та представники інших країн-учасників Східного партнерства ЄС. Серед них і в.о. заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Подоляк.

Відкриваючи роботу конференції, Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул зачитав вітання від Президента України Віктора Януковича.

«Щиро вітаю організаторів та учасників Міжнародної конференції Асамблеї європейських регіонів. Ця подія є визначною для України, адже європейська інтеграція відбувається через зміцнення міжрегіональних зв’язків. Упевнений, що нинішнє зібрання стане доброю нагодою для обміну досвідом та ідеями, започаткування нових взаємовигідних проектів, сприятиме розвитку міжрегіонального співробітництва. Бажаю плідної роботи та успішного втілення всіх задумів», - йдеться у вітанні Президента України Віктора Федоровича Януковича.

«Євроінтеграція України починається на рівні регіонів. Наші спільні проекти в економіці і культурі підтверджують, що у цієї інтеграції немає, і не може бути альтернативи. Україна обрала євроінтеграцію і будує партнерські стосунки з сусідами», - сказав Олександр Вілкул.


Довідка:

АЄР – європейська міждержавна організація, яка була створена в 1985 р. Вона об’єднує регіони різних країн.