back

Володимир Хоменко взяв участь у заходах, що проходять у Чернігові в рамках святкування 1100-річчя першої літописної згадки про Чернігів та 65-річчя визволення міста від фашистських загарбників

22-09-2008 | 11:15

19 вересня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у заходах, що проходять у Чернігові в рамках святкування 1100-річчя першої літописної згадки про Чернігів та 65-річчя визволення міста від фашистських загарбників.

Вони почалися на Красній Площі з урочистого підняття прапора області та прапора територіальної громади міста Чернігова.

Після цього в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбувся урочистий вечір-концерт «Твоя слава, Чернігове, житиме у віках». Перед присутніми виступили голова облдержадміністрації

Володимир Хоменко, Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Зокрема, голова облдержадміністрації у своєму виступі наголосив, що ці дві дати, одна з яких дихає глибинною історією, а друга відлунюється в душі кожного з нас гіркотою втрат і радістю перемоги, зобов’язують нас озирнутися назад, згадати славне минуле, звірити свої сьогоднішні кроки на відповідність героїчним традиціям і високим духовним цінностям наших батьків, дідів і далеких пращурів.

«Сьогодні, урочисто відзначаючи знаменну річницю визволення, вшановуємо пам’ять всіх тих, хто пройшов крізь горно війни. Вдячно вклоняємося ветеранам-переможцям. Пишаємося тим, що є кому підхопити естафету мужності і звитяги, продовжити славну справу батьків.

Переконливим свідченням тому є здобутки наших сучасників: на сільських ланах, на ниві освітній і науковій, у високотехнологічному виробництві, в олімпійських змаганнях. Шануймо кожного, хто прославляє Чернігівщину і служить Україні своєю працею, натхненням і своїм серцем» - сказав Володимир Хоменко.

Голова облдержадміністрації також вручив медаль «За працю і звитягу» Чернігівському міському голові Олександру Соколову.