back

Володимир Хоменко побував на Першому міжнародному Воздвиженському ярмарку в Прилуках

22-09-2008 | 11:44

20 вересня голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у відкритті Першого міжнародного Воздвиженського ярмарку у Прилуках, а також відкритті після капітального ремонту реанімаційного відділення міської лікарні та краєзнавчого музею у відреставрованому старовинному особняку, двері якого були зачинені для прилучан і гостей міста вже більше трьох років.

Вітаючи прилуцьких медиків, для яких відкриття реанімаційного відділення стало особливо приємною подією, Володимир Хоменко запевнив громаду міста, що це лише перший якісний крок влади спільно з бізнесовими структурами до надання медичних послуг європейського рівня. Після ремонту гостро постала проблема в сучасній апаратурі для відділення, і губернатор пообіцяв допомогти медикам з фінансуванням на придбання медичного обладнання. Більше того, у планах влади зробити у Прилуках зональний медичний центр, де зосередити сучасну медичну апаратуру і кадровий потенціал, щоб надавати якісну медичну допомогу жителям південного регіону Чернігівщини.

Перерізаючи символічну стрічку у краєзнавчому музеї, Володимир Хоменко ще раз наголосив, як це важливо, коли меценати, спонсори і влада разом вкладають кошти у розвиток медицини, освіти, культури. Прилуцький краєзнавчий музей, який ще донедавна мав славу одного з кращих музеїв України, три роки практично не працював з того часу, як його приміщення було передано релігійній громаді. Зрештою, міська влада звільнила у центрі міста модерновий для позаминулого століття будинок колишнього міського голови, купця Кисловського, а Перша міжнародна будівельна компанія виконала там чудовий ремонт.

Також Володимир Хоменко привітав прилучан із відкриттям нового чудового проекту – з Першим міжнародним Воздвиженкським ярмарком.