back

Вручення премії ім. М. Коцюбинського

18-09-2008 | 11:51

У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику ім. М. Коцюбинського відбулося нагородження лауреатів обласної літературно-мистецької премії, що носить ім'я класика української літератури –Михайла Коцюбинського. Заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько та начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Сергій Мойсієнко урочисто вручили Дипломи лауреатам в номінаціях, а саме: поезія – Іванов Дмитро Йосипович, поет, редактор газети «Гарт», за книгу «Здрастуйте, я повернувся». Висунутий Чернігівською організацією Національної Спілки письменників України.

Проза - Дімаров Анатолій Андрійович, письменник, за повісті «Молитва по Марії», «Ціпоньки-ціпи», «Оксана з роду Яновських» та новели останніх років. Висунутий Редакційною радою журналу «Київ» та Чернігівським інтелектуальним центром.

Журналістика - Леус Віталій Миколайович, письменник, журналіст, за журналістську діяльність та книгу прози «День, осяяний ранковою зорею». Висунутий колективом Чернігівської міської бібліотеки ім. М. Коцюбинського.

Народознавство – Добриця Олександр Павлович, краєзнавець, журналіст, за книгу «Князі чернігівські» та краєзнавчі дослідження останніх років. Висунутий Чернігівською обласною державною телерадіокомпанією.

Мистецтво – Кравчук Федір Федорович, художник, за цикл живописних портретів діячів культури і портрет М.Коцюбинського. Висунутий колективом Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника ім. М. Коцюбинського.

До привітань приєднався ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди». Комісією було прийнято рішення щодо ліквідації в наступному році номінації "Журналістика", мотивуючи тим, що ЗМІ приділяють все менше уваги розвиткові культури та мистецтва. Також, зазнала змін і номінація "Мистецтво". З наступного року ця номінація розділиться на дві окремі: "Декоративно-прикладне мистецтво" та "Театрально-музичне мистецтво".