back

Вшанування пам`яті М.Коцюбинського

18-09-2008 | 11:07

17 вересня заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько, Чернігівський міський голова Олександр Соколов та представники громадськості взяли участь у мітингу з нагоди 144-ої річниці від дня народження Михайла Коцюбинського на Болдиній горі, де знаходиться його могила.

Відкриваючи мітинг, Володимир Приходько зазначив, що ім’я класика української літератури, видатного письменника, громадянина, митця Михайла Коцюбинського стало символом Чернігівського краю, справжньою гордістю.

«Письменник брав активну участь у громадському житті. Був членом Чернігівської губернії вченої архівної комісії, комісії з народної освіти, правління громадської бібліотеки, засновником і головою товариства «Просвіта». М. Коцюбинський організовував проведення урочистих вечорів, присвячених Тарасу Шевченку, Івану Франку, концертів класичної музики за участю Миколи Лисенка» - сказав Володимир Приходько.

Заступник голови облдержадміністрації нагадав, що на честь письменника та з метою відзначення кращих досягнень у галузі культури і мистецтв обласною державною адміністрацією було засновано обласну премію ім. Михайла Коцюбинського.

На мітингу виступили також Чернігівський міський голова Олександр Соколов, письменник Анатолій Дімаров та поет, редактор обласної газети «Гарт» Дмитро Іванов.