back

Відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань завершення опалювального періоду та проведення акції «За чисте довкілля»

17-04-2013 | 18:30

За рішенням виконавчих органів місцевих рад та місцевих державних адміністрацій у багатьох населених пунктах країни опалювальний період вже завершено, а до кінця цього тижня він буде завершений у всіх регіонах. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник у ході селекторної наради з регіонами, на якій обговорили питання завершення опалювального періоду 2012-2013 років.

Від Чернігівської області у нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко, заступник Чернігівського міського голови Микола Сенькович, директор Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Петро Головач, керівники теплопостачальних підприємств області.

За словами очільника Мінрегіону, в цілому опалювальний період проведено задовільно. Однак вже зараз необхідно приступати до підготовки наступного опалювального періоду. Геннадій Темник звернув увагу представників обласних державних адміністрацій на необхідність якнайшвидше розробити чіткий план підготовчих робіт, який повинен обов’язково містити заходи, направленні на впровадження енергозбереження в галузі житлово-комунального господарства, зокрема в сфері комунальної теплоенергетики, заходи з модернізації і переобладнання підприємств теплоенергетики, які дозволять використовувати альтернативні джерела палива. Міністр наголосив також на важливості врахування у підготовчій роботі усунення «слабких місць», які мали місце в ході опалювального періоду 2012-2013 року.

Остаточні підсумки опалювального періоду підіб’ють 23 квітня на виїзному засіданні колегії Мінрегіону в Севастополі.

Іншим питанням селекторної наради було проведення всеукраїнської акції «За чисте довкілля». Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник закликав усіх активно долучатися до цієї акції. Він наголосив на необхідності упорядкувати меморіали, пам’ятники, братські могили, привести у належний стан прибудинкові території, вулиці, площі, парки, облаштувати нові дитячі майданчики.

В областях майже 25 тисяч населених пунктів (85%) розпочали роботи з прибирання територій. Долучилися до цієї роботи більше 77 тисяч підприємств і громадських організацій, 2,3 млн. людей, з яких понад 1,7 млн. – студентська та учнівська молодь. Висаджено понад 338 тис. дерев, 165 тис. кущів, прибрано 240 тис. м кв. газонів та впорядковано 188 тис. м кв. квітників.

«Це лише частина того великого об’єму роботи, який нам спільно необхідно виконати. Жоден населений пункт не повинен залишитися осторонь прибирання своєї території. Про проведену роботу вже в понеділок буде подано відповідний звіт Уряду”, - сказав Геннадій Темник.


За інформацією прес-служби Мінрегіону України